Best Of !News Blog

Érdekes, érdektelen, idióta, senkit sem érdeklő és egyéb hírek egy csokorban.

Friss topikok

  • Quare: nem kapkodsz az új hírekkel ahogy látom:D (2008.11.04. 21:55)

LINKEK

PorterPhoto - A Fotóblog.
Webpages Blog - Igényes/Igénytelen Weboldalak
Bugs Blog - Különféle Printscreen-ek Windowsból és PC játékokból.

HTML

2008.03.13. 12:50 | -Qt- | Szólj hozzá!

Mózes belőve?


A Reuters hírügynökség számolt be egy izraeli pszichológus, Benny Shanon tanulmányáról, ami a Time and Mind szakfolyóiratban jelent meg.
A szerző (aki egyébként a jeruzsálemi egyetem professzora) nem kevesebbet állít, mint hogy Mózes drogok hatása alatt állt, amikor az Úr szavát hallotta, és az égő csipkebokor is csupán valamiféle pszichedelikus hatású szer által okozott hallucináció volt.
Shanon a Bibliában leírt történetek, és a dél-amerikai indiánok rituáléi között von párhuzamot, kiemelve hogy az indiánok vallásos szertartásain jellegzetes élmény “meglátni a zenét”, ami a bibliai szereplőkkel is sokszor megesik. Az indiánok sámánjai az ayahuasca nevű, hallucinációkat okozó növényt használják a rituálékhoz, aminek a hatóanyaga megtalálható az akácfa kérgében is – ami pedig gyakran feltűnik a Bibliában.

2008. 03. 05

No comment.

forrás: www.index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bestofnews.blog.hu/api/trackback/id/tr38379226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása